Vi

Ebafarmens Kennel & Hundfoder

Hosabyvägen 12
294 71 Sölvesborg
Foder & Butik: 0736-50 85 37
Kennel: 0708-55 06 71

Vi gör hundfoder sedan 1950-talet

Hundar mår bäst av att äta en diet med mycket högt proteinintag med protein från animaliska källor som nöt, kyckling och fisk, det vet vi för att de är rovdjur som stammar från vargen och andra vargliknande vilda djur. Hundar brukade, innan de tämjdes, själva fälla vilda byten i det fria: det är ett viktigt faktum att utgå ifrån när man producerar hundfoder.


Ett komplett hundfoder

Ebafarmen har framställt hundfoder sedan 1950-talet och har alltid haft hundens bäst i åtanke. Våra hundfoder ska inte bara tillgodose hundars behov med råge utan också smaka så gott att din hund föredrar det framför alla andra sorter.

Inga näringsämnen går till spillo när vi framställer vårt hundfoder, vi råfryser det för bästa hållbarhet, och vi tillsätter inga konstigheter för smak, färg eller konservering.


Svenskt och närproducerat

För oss som mångårig aktör på marknaden av hundfoder är det viktigt att producera ett foder som står sig på alla nivåer. Alla våra animaliska råvaror kommer från svenska livsmedel – i många fall faktiskt från vår egen gård! Det är viktigt för oss att minimera transportsträckor. En annan viktig sak är att våra hundfoder ska vara så kompletta att inga tillskott ska behövas.


Hur mycket ska hunden äta?

En fullvuxen hund, utan några unika egenskaper eller behov, brukar man säga ska äta ungefär 2 % av sin kroppsvikt per dag. Mängden kan variera beroende på hundens hull, ålder, ras och aktivitetsnivå, men inte med mer än med 25 % uppåt eller nedåt. En hund ska äta 1-2 gånger om dagen som vuxna och 2 gånger om dagen som valpar efter 3 veckors ålder. Dräktiga och digivande tikar äter mer än ovan angivelser.

100% omsorg

Gilla oss på Facebook

© 2023 Hundfodergöteborg.se. Alla rättigheter förbehållna.